הרעלות מזון ודרכי ההתמודדות איתן

הרעלות מזון ודרכי ההתמודדות איתן

הרעלת מזון הינה תופעה נפוצה ביותר הנגרמת ברוב המקרים מטיפול לא נכון במזון אותו אנו צורכים.

היקף התחלואה כתוצאה מהרעלות מזון גדול בהרבה מהמקרים המדווחים למשרד הבריאות כאשר למעשה רובן העיקרי של הרעלות המזון כלל לא מאובחן ע"י הסובלים מהן כהרעלת מזון.

מהי הרעלת מזון?
הרעלת מזון היא סוג של דלקת בדרכי העיכול (הקיבה והמעי) שמקורה בדרך כלל  מצריכת רעלנים שנוצרו במזון בעקבות תהליך חילוף החומרים של חיידקים  בעיקר עקב תנאי אחסון המזון, היגיינה ירודה,  או תהליך לא תקין של בישול המזון).
תסמיניה המוכרים יותר של הרעלת המזון הן בדרך כלל  הקאות, שלשולים וכאבי בטן אולם תסמינים נוספים פחות מוכרים כמו חולשה כללית, כאבי ראש וסחרחורות בחילות ועייפות הם גם תסמינים שרובנו נוטים להתעלם מהם ולשייכם ללחץ נפשי או לווירוס כזה או אחר.

אם כך, מהם הגורמים העיקריים להרעלות מזון?
למרביתנו תפיסה מוטעית שהרעלות מזון הן בגלל מזון שצרכנו מחוץ לבית.
אולם, גם מטבח ביתנו אינו חף מסיכונים להרעלות מזון ואם לא נקפיד לשמור על כללי האחסון והטיפול הנכונים במזון גם האוכל הביתי שלנו יכול להוות גורם להרעלת מזון לדיירי הבית.
אחד הגורמים העיקריים והנפוצים ביותר להרעלות מזון הוא "מזון מן החי" (כגון: בשר, עופות, דגים, וביצים) והקפדה על טיפול נכון בו תבטיח במידה רבה מזון נקי מחיידקים והפחתת הפוטנציאל להרעלות מזון.

כיצד נפחית את הפוטנציאל להרעלות מזון?
הדרך העיקרית להפחתת הרעלות מזון היא בראש ובראשונה הסברה והדרכה לעובדים בתחום המזון באמצעות הטמעת ידע ונהלי עבודה נכונים .
דרכים נוספים למניעת הרעלות מזון הן:

  • הימנעות מאכילת מזונות שלא בושלו כראוי
  • שמירה על שרשרת קירור/ חימום של המזון
  • אחסון מזון בטמפ' מזון ע"פ הנחיית היצרן
  • בישול נכון של המזון
  • הפשרת מזון במקררי הפשרה ייעודיים (ולא מחוצה להם)
  • טיפול במזונות גולמיים תוך הפרדה במשטחי הטיפול
  • הקפדה על שטיפת ידיים לאחר מגע במזון הגולמי
  • הקפדה על כיסוי המזונות במקרר ומחוצה לו
  • שמירה על היגיינה אישית גבוהה של העוסקים במזון

 

הקפדה על פעולות אלו יבטיחו במידה רבה מזון נקי מחיידקים!

BIO TASTE מעניקה מגוון רחב של שירותים בתחום רישוי העסקים ובטיחות המזון.

במשרדנו מועסק צוות מיומן של טכנולוגי מזון, תברואנים, שרטטים ואדריכלים בעלי ידע וניסיון רב שנים בתחום תברואת המזון, רישוי עסקים והאדריכלות רישוי המאפשרים לתת ללקוחותינו מענה מקצועי ואיכותי וזאת תוך ראיה כוללת של מורכבות תהליך הקמת עסק ותהליך הוצאת הרישיון.

השירות המקיף כולל ליווי בעל העסק משלב תהליך תכנון העסק ע"פ מהותו וייעודו בכפוף לדרישות משרד הבריאות והרשויות המקומיות ועד ליישום והתאמת העסק לתוכניות המאושרות כאשר בסוף התהליך ופתיחת העסק ילווה משרדנו את בעלי העסק דרך שלבי תהליך הרישוי

קרא עוד
קיימים משנת 2006
הכרות עם משרד הבריאות ומחלקות רישוי עסקים

לקוחות ממליצים

קפה אלברט ברסרי- קניון רמת אביב

ברצוני להביע את תודתי האישית והערכתי עבור הטיפול המקצועי והמסור של יעל סגל וצוות ביו טייסט שעשו ככל יכולתם על מנת לדאוג לשביעות רצוננו וכל זאת בסבלנות רבה והתייחסות אנושית.
כן ירבו כמוכם.

עובדיה ראובן- בעלים

דיזיפרישדון/ קפה ג'אבה/ החוג הצפוני

אין תחרות. בכלל.
13 שנה בתחום המזון והמשקאות עם למעלה מ- 10 עסקים שונים שהפעלנו לאורך השנים בעיר תל אביב. עבדתי עם לא מעט אדריכלי רישוי והמסקנה הברורה- אי שם למעלה.
צוות המשרד רחב וזמין תמיד והעבודה מולם מקצועית, מסודרת ויסודית. מילה היא מילה והזמנים כמעט קדושים, אין הפתעות בלתי צפויות (לרעה, לטובה דווקא יש) ויעל מספקת פעם אחר פעם תוצאות נדירות מול משרד הבריאות ויתר גורמי הרישוי.
בקיצור, מבחינתי מספר 1 ב-ע-נ-ק.

יואב קלו- בעלים