עשרת הדיברות להליך רישוי תקין
מזה שנים רבות רווחה התנהלות בעלי עסקים של פתיחת העסק ולאחר מכן התחלת הליך רישוי כאשר במרבית המקרים העסק כבר בנוי ודרישות גורמי הרישוי לשינויים עקב אי התאמה לדרישות גרמה לבעלי עסקים להוצאות כספיות מיותרות ולעיתים אף להחלטה לסגירת העסק.
אם כך, מה השלבים אותם בעל העסק צריך לעבור טרם השקעת מאות אלפי שקלים שעלולים לרדת לטמיון…
או במילים אחרות- מהו התהליך הנכון להתחלת הליך רישוי תקין?
עשרת השלבים להליך רישוי נכון:
- גיבוש תוכנית עסקית הכוללת הבנה מלאה של התפריט המתוכנן והציוד הנדרשים להפעלת העסק ממנה ניתן יהיה לגזור נתונים של השטח הנדרש.
- חיפוש ומציאת נכס העומד בקריטריונים דרישות משרד הבריאות ורישוי עסקים (שטח, מיקום, חוקיות המבנה.
- ביצוע בדיקה מקדמית במח' הנדסה של הרשות המקומית להתאמת ייעודו של הנכס לפעילות המבוקשת.
- ביצוע בדיקה מקדמית במח' רישוי עסקים של הרשות המקומית לגבי סייגים לקבלת רישיון עסק בנכס המבוקש (צווי סגירה, מדיניות עירייה וכו').
- תכנון העסק עם "אדריכל רישוי" שהתמחותו בתחום רישוי עסקים.
- הכנת פרשה טכנית המפרטת את ה"סיפור" של מטבח העסק.
- הגשת התוכניות ל"חוות דעת מקדמית" למשרד הבריאות ולרישוי עסקים.
- התייעצות עם בעלי מקצוע מומחים אחרים בטיפול שאר גורמי הרישוי (כיבוי אש, איכות הסביבה, נגישות נכים, משטרה וכו').
- פתיחת הבקשה לרישיון עסק סמוך לפתיחת העסק לאחר הקמתו (בכפוף לתוכנית שאושרה ע"י משרד הבריאות).
- טיפול בדרישות גורמי הרישוי לאחר פתיחת הבקשה לרישיון עסק לקידום קבלת אישורם לרישיון עסק.
לא רבים יודעים – אך רישיון עסק ניתן רק לאחר קבלת אישור מכל גורמי הרישוי השונים.
אם כך, מי הם גורמי הרישוי?
איכות הסביבה, כיבוי אש, משטרה, משרד הבריאות, נגישות נכים, הנדסה וכו'.
לאחר הגשת הבקשה לרישיון עסק גורמים אלו מגיעים לביקורת בעסק ובוחנים את פעילותו בזמן אמת ורק לאחר בחינת הפעילות ניתן אישור לרישיון עסק מאותו גורם רישוי.
לכן, חשוב ומומלץ להיעזר ביועצים מומחים בתחומם כגון: יועצי נגישות נכים, מהנדסי בטיחות, מהנדסי אינסטלציה וכו' שיסייעו לבעל העסק לצלוח את תהליך קבלת האישור מגורמי רישוי אלו לרישיון עסק.
רק לאחר השלמת דרישות כל גורמי הרישוי וקבלת אישורם לרישיון תוכל הרשות המקומית להנפיק רישיון עסק לעסק.
BIO TASTE מעניקה מגוון רחב של שירותים בתחום רישוי העסקים ובטיחות המזון.
במשרדנו מועסק צוות מיומן של טכנולוגי מזון, תברואנים, שרטטים ואדריכלים בעלי ידע וניסיון רב שנים בתחום תברואת המזון, רישוי עסקים והאדריכלות רישוי המאפשרים לתת ללקוחותינו מענה מקצועי ואיכותי וזאת תוך ראיה כוללת של מורכבות תהליך הקמת עסק ותהליך הוצאת הרישיון.
השירות המקיף כולל ליווי בעל העסק משלב תהליך תכנון העסק ע"פ מהותו וייעודו בכפוף לדרישות משרד הבריאות והרשויות המקומיות ועד ליישום והתאמת העסק לתוכניות המאושרות כאשר בסוף התהליך ופתיחת העסק ילווה משרדנו את בעלי העסק דרך שלבי תהליך הרישוי
לקוחות ממליצים
קפה אלברט ברסרי- קניון רמת אביב
ברצוני להביע את תודתי האישית והערכתי עבור הטיפול המקצועי והמסור של יעל סגל וצוות ביו טייסט שעשו ככל יכולתם על מנת לדאוג לשביעות רצוננו וכל זאת בסבלנות רבה והתייחסות אנושית.
כן ירבו כמוכם.
דיזיפרישדון/ קפה ג'אבה/ החוג הצפוני
אין תחרות. בכלל.
13 שנה בתחום המזון והמשקאות עם למעלה מ- 10 עסקים שונים שהפעלנו לאורך השנים בעיר תל אביב. עבדתי עם לא מעט אדריכלי רישוי והמסקנה הברורה- אי שם למעלה.
צוות המשרד רחב וזמין תמיד והעבודה מולם מקצועית, מסודרת ויסודית. מילה היא מילה והזמנים כמעט קדושים, אין הפתעות בלתי צפויות (לרעה, לטובה דווקא יש) ויעל מספקת פעם אחר פעם תוצאות נדירות מול משרד הבריאות ויתר גורמי הרישוי.
בקיצור, מבחינתי מספר 1 ב-ע-נ-ק.